Opština Lučani

Šumadija i zapadna Srbija - Moravički Okrug

Stepen razvijenosti - III grupa

Aktivnih privrednih društava - 189

Aktivnih preduzetnika - 773

17.057


Broj stanovnika
h-money

71.652


Prosečna zarada

454


Površina
Lučani
svi-projekti

4

Ukupan broj projekata
od 2010. do danas

145.461 evra

102.131 evra

(Donatori 70%)

43.330 evra

(Sufinansiranje 30%)

-

Učešće programa: -

Sufinansiranje: -

-
-
-

145.461 evra

Učešće programa: 102.131 evra

Sufinansiranje: 43.330 evra

102.400 evra

Podrška preduzeću za obradu drveta - Madera Line d.o.o. Guča

Podrška preduzetnicima, mikro i malim preduzećima

Preduzetnik se bavi rezanjem drvne građe, proizvodnjom dasaka i elemenata za nameštaj i prodajom sirovog drva. Bespovratna sredstva će biti iskorišćena za nabavku sušare za drvo radi unapređenja proizvoda i prelaska na novi stadijum proizvodnje. Ova investicija će dovesti do otvaranja dva nova radna mesta odmah i još dva u dužem roku. Preduzetnik će sprovoditi aktivnosti društveno odgovornog poslovanja, koje će obuhvatiti donaciju drva lokalnom vrtiću i stipendiranje đaka lokalnih škola.

Vrednost projekta:

Učešće programa:

Sufinansiranje:

76.400 evra

50.000 evra

26.400 evra

Podrška preduzeću za obradu metala - IKL d.o.o. Guča

Podrška preduzetnicima, mikro i malim preduzećima

Osnovni proizvodi ovog preduzeća sa dugom tradicijom i etabliranim proizvodima na domaćem i stranom tržištu obuhvataju livene peći i štednjake i ostale livene elemente. Bespovratna pomoć će se iskoristiti za nabavku hidrauličnih CNC mašina za oblikovanje lima, a u cilju povećanja efikasnosti i produktivnosti u proizvodnji peći. Ovo će za rezultat imati otvaranje tri nova radna mesta odmah i još jednog u dužem roku. Preduzeće će sprovoditi aktivnosti društveno odgovornog poslovanja, koje će obuhvatiti donacije proizvoda socijalno ugroženim licima i lokalnim školama.

Vrednost projekta:

Učešće programa:

Sufinansiranje:

26.000 evra

20.000 evra

6.000 evra

43.061 evra

Nabavka rezervnog sistema za sistem elektronskog izdavanja građevinskih dozvola

E-dozvole

Unapređenje sistema za izdavanje građevinskih dozvola putem nabavke rezervnog sistema koji će povećati njegovu stabilnost i dostupnost za preko 6.500 korisnika i korisnica koji ga svakodnevno upotrebljavaju. Kroz projekat su nabavljeni serverska i mrežna oprema kao i potrebne licence. Cilj ove aktivnosti je da doprinese stvaranju povoljnijeg poslovnog okruženja kroz poboljšanje efikasnosti i transparentnosti e-uprave i, samim tim, nove investicije. Istovremeno, doprinos će biti pružen i većem poverenju građana/ki u institucije i kvalitetu usluga koje se putem e-uprave pružaju građanima i investitorima. 

Vrednost projekta:

Učešće programa:

Sufinansiranje:

2.141 evra

2.141 evra

-

Međuopštinski GIS za e-upravu

Uvođenje i razvoj GIS-a

Svih pet LS smeštenih u turističkoj regiji Zapadna Srbija - Čačak, Arilje, Gornji Milanovac, Lučani i Požega - unaprediće postojeće usluge i aktivnosti i upotrebiti svoje resurse kako bi promovisale lokalne turističke potencijale. Pored toga, prioritetne oblasti za svih pet partnerskih lokalnih samouprava su poljoprivreda i ruralni razvoj, komunalna infrastruktura i upravljanje imovinom.

Vrednost projekta:

Učešće programa:

Sufinansiranje:

40.920 evra

29.990 evra

10.930 evra

-

-

Učešće programa: -

Sufinansiranje: -

-
-
-

-

Učešće programa: -

Sufinansiranje: -

-
-
-
-
-