Opština Knić

Šumadija i zapadna Srbija - Šumadijski Okrug

Stepen razvijenosti - III grupa

Aktivnih privrednih društava - 126

Aktivnih preduzetnika - 478

11.754


Broj stanovnika
h-money

58.893


Prosečna zarada

413


Površina
Knić

1


Poboljšano planiranje razvoja i uvođenje koncepta integralnih teritorijalnih investicija

1


Unapređen ekonomski rast u ciljnim opštinama

-


Poboljšana socijalna infrastruktura i socijalna kohezija u ciljnim opštinama

42.706 evra

34.149 evra

(80% EU PRO)

8.557 evra

(20% sufinansiranje)

-

CREST - Kulturni preporod za bogatiji turizam u Šumadiji: Stvaranje integrisane i inovativne regionalne turističke ponude

Integralni projekat

Partnerske lokalne samouprave: Aranđelovac, Kragujevac, Rača, Topola

Partner na projektu: Regionalna agencija za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja, Zavod za zaštitu kulturnog nasleđa Kragujevac, Zavod za zaštitu spomenika kulture Srbije, Turistička organizacija Srbije (TOS)

Unapređenje regionalnog turizma u Aranđelovcu, Topoli, Kniću i Rači kroz značajna infrastrukturna unapređenja i digitalne integracije na ključnim istorijskim lokacijama. Projekat obuhvata izgradnju Posetilačko-obrazovnog centra „Pećina Risovača“ u Aranđelovcu, rekonstrukciju Kraljeve vinarije u Topoli, renoviranje Doma kulture u Boraču u Kniću i uređenje Petrovih dvora u Viševcu (Rača). Ove lokacije će biti opremljene naprednom tehnologijom, s ciljem poboljšanja turističke infrastrukture. Poseban akcenat stavlja se na obuku osoblja i razvoj novih turističkih proizvoda kako bi se obogatilo iskustvo posetilaca. Projekat ima za cilj privlačenje većeg broja turista i unapređenje lokalne ekonomije, što direktno utiče na 1.500 profesionalaca i od čega indirektno ima koristi više od 80.000 ljudi, čime se region transformiše u istaknutu turističku destinaciju. Ukupna vrednost projekta: €1.356.364; EU sredstva: €1.038.045; Sufinansiranje: €318.319.

Vrednost projekta:

Učešće programa:

Sufinansiranje:

-

-

-

42.706 evra

Podrška preduzeću za proizvodnju prehrambenih proizvoda - Sweety Plus d.o.o. Čestin

Podrška preduzetnicima, mikro i malim preduzećima

Preduzeće za proizvodnju torti i kolača planira nabavku mašine za prelivanje kolača kako bi se unapredila efikasnost proizvodnje. Kao rezultat, biće otvorena četiri nova radna mesta, uz postojećih četrnaest. Aktivnost DOP predviđa donaciju slatkiša vrtiću u Kniću.

Vrednost projekta:

Učešće programa:

Sufinansiranje:

42.706 evra

34.149 evra

8.557 evra

-