Opština Požega

Šumadija i zapadna Srbija - Zlatiborski Okrug

Stepen razvijenosti - II grupa

Aktivnih privrednih društava - 368

Aktivnih preduzetnika - 1426

26.050


Broj stanovnika
h-money

63.645


Prosečna zarada

426


Površina
Požega
Požega
Požega
Požega
Požega
Požega
Požega
svi-projekti

6

Ukupan broj projekata
od 2010. do danas

259.733 evra

200.959 evra

(Donatori 77%)

58.774 evra

(Sufinansiranje 23%)

-

Učešće programa: -

Sufinansiranje: -

-

Zelena i energetska tranzicija na teritoriji ITI Užice

Integralni projekat

Partner na projektu: Regionalna razvojna agencija Zlatibor

Uvođenje solarnih instalacija i zelenih rešenja u javne zgrade i prostore radi unapređenja energetske efikasnosti i ekološkog obnavljanja. Projekat uključuje solarne elektrane, zelene krovove i vertikalne vrtove na ključnim lokacijama kao što su Narodno pozorište u Užicu, Regionalni centar za dualno obrazovanje, sportska hala u Bajinoj Bašti, Poljoprivredna škola u Požegi i poslovna zgrada Komunalnog javnog preduzeća „Zlatibor“. Inicijativa ima za cilj značajno smanjenje ugljeničnog otiska i uključuje obrazovne programe i aktivnosti za izgradnju kapaciteta kako bi se održive prakse ugradile u život zajednice. Projekat promoviše široko razumevanje zelene tranzicije i pokazuje opipljive koristi integracije obnovljive energije u javnu infrastrukturu. Od projekta će korist imati više od 110.000 građana. Ukupna vrednost projekta: €1.678.069; EU sredstva: €1.307.927; Sufinansiranje: €370.142.

Vrednost projekta:

Učešće programa:

Sufinansiranje:

-

-

-

-
-

249.223 evra

Učešće programa: 192.131 evra

Sufinansiranje: 57.092 evra

13.000 evra

Podrška preduzetniku u proizvodnji prehrambenih proizvoda - Slatka jesen

Podrška preduzetnicima, mikro i malim preduzećima

Preduzetnik proizvodi domaće džemove i ostale tradicionalne vrste slatkog i beleži postojan rast prodaje. Bespovratna pomoć će biti upotrebljena za nabavku opreme za proizvodnju i preradu u cilju povećanja proizvodnih kapaciteta, poboljšanja kvaliteta proizvoda i otvaranja jednog novog radnog mesta. Preduzetnik će sprovoditi aktivnosti društveno odgovornog poslovanja, koje će obuhvatati donaciju proizvoda lokalnoj školi i održavanje radionica o tradicionalnim načinima pripreme hrane za školsku decu.

Vrednost projekta:

Učešće programa:

Sufinansiranje:

13.000 evra

10.000 evra

3.000 evra

43.061 evra

Nabavka rezervnog sistema za sistem elektronskog izdavanja građevinskih dozvola

E-dozvole

Unapređenje sistema za izdavanje građevinskih dozvola putem nabavke rezervnog sistema koji će povećati njegovu stabilnost i dostupnost za preko 6.500 korisnika i korisnica koji ga svakodnevno upotrebljavaju. Kroz projekat su nabavljeni serverska i mrežna oprema kao i potrebne licence. Cilj ove aktivnosti je da doprinese stvaranju povoljnijeg poslovnog okruženja kroz poboljšanje efikasnosti i transparentnosti e-uprave i, samim tim, nove investicije. Istovremeno, doprinos će biti pružen i većem poverenju građana/ki u institucije i kvalitetu usluga koje se putem e-uprave pružaju građanima i investitorima. 

Vrednost projekta:

Učešće programa:

Sufinansiranje:

2.141 evra

2.141 evra

-

Međuopštinski GIS za e-upravu

Uvođenje i razvoj GIS-a

Svih pet LS smeštenih u turističkoj regiji Zapadna Srbija - Čačak, Arilje, Gornji Milanovac, Lučani i Požega - unaprediće postojeće usluge i aktivnosti i upotrebiti svoje resurse kako bi promovisale lokalne turističke potencijale. Pored toga, prioritetne oblasti za svih pet partnerskih lokalnih samouprava su poljoprivreda i ruralni razvoj, komunalna infrastruktura i upravljanje imovinom.

Vrednost projekta:

Učešće programa:

Sufinansiranje:

40.920 evra

29.990 evra

10.930 evra

193.162 evra

Rekonstrukcija Sportsko-kulturnog centra

Lokalna infrastruktura

Rekonstrukcija Sportsko-kulturnog centra obuhvatiće zamenu stolarije kako bi se poboljšala energetska efikasnost, renoviranje bine, kao i nabavku savremene opreme, dok će glavni ulaz biti pristupačan osobama sa invaliditetom. Tako će se kroz projekat stvoriti uslovi za razvoj i promociju kulture i sporta i povećati broj i kvalitet događaja i manifestacija koje se organizuju u opštini. Kroz aktivnosti usmerene na primenu principa dobrog upravljanja biće izrađen i usvojen pravilnik o korišćenju objekata i opreme.

Vrednost projekta:

Učešće programa:

Sufinansiranje:

193.162 evra

150.000 evra

43.162 evra

-

Učešće programa: -

Sufinansiranje: -

-
-
-

10.510 evra

Učešće programa: 8.828 evra

Sufinansiranje: 1.682 evra

-
-
10.510 evra

Zlatibor Zlatar Marketing plan

Planiranje razvoja

Projekat je usmeren ka izradi Strateškog marketing plana koji ima za cilj da istakne turističke potencijale Zlatara i Zlatibora i okolnih opština Zlatiborskog i Moravičkog okruga (Priboj, Prijepolje, Sjenica, Užice, Arilje, Bajina Bašta, Požega, Kosjerić i Ivanjica)

Vrednost projekta:

Učešće programa:

Sufinansiranje:

10.510 evra

8.828 evra

1.682 evra

-
-