Opština Arilje

Šumadija i zapadna Srbija - Zlatiborski Okrug

Stepen razvijenosti - II grupa

Aktivnih privrednih društava - 304

Aktivnih preduzetnika - 953

17.111


Broj stanovnika
h-money

55.521


Prosečna zarada

349


Površina
Arilje
svi-projekti

7

Ukupan broj projekata
od 2010. do danas

146.831 evra

108.293 evra

(Donatori 74%)

38.538 evra

(Sufinansiranje 26%)

-

Učešće programa: -

Sufinansiranje: -

-
-
-

136.321 evra

Učešće programa: 99.465 evra

Sufinansiranje: 36.856 evra

93.260 evra

Podrška preduzetniku u preradi metala - Lim Ari-projekt

Podrška preduzetnicima, mikro i malim preduzećima

Preduzetnik se bavi proizvodnjom i instalacijom limarskih elemenata za krovove. Bespovratna sredstva će biti iskorišćena za kupovinu mašina za obradu lima u cilju unapređenja kvaliteta i proširenja asortimana proizvoda. Ovo će dovesti do otvaranja jednog novog radnog mesta odmah, kao i još dva u dužem roku. Preduzetnik će sprovoditi aktivnosti društveno odgovornog poslovanja, koje će obuhvatati rekonstrukciju doma jedne lokalne socijalno ugrožene porodice.

Vrednost projekta:

Učešće programa:

Sufinansiranje:

35.000 evra

23.000 evra

12.000 evra

Podrška preduzetniku u oblasti obrade drveta Bojović Žižak Pogled

Podrška preduzetnicima, mikro i malim preduzećima

Preduzeće za obradu drveta (proizvodnja gajbi za voće i povrće) nabaviće novi formatizer, stonu glodalicu i drugu opremu za obradu drveta, što će rezultirati povećanom proizvodnjom, poboljšanim kvalitetom i omogućiti saradnju sa većim preduzećima. U proizvodnji je trenutno zaposlen jedan radnik, a investicija će doprineti otvaranju jednog novog radnog mesta odmah i još dva u roku od tri godine. Predloženim aktivnostima DOP-a predviđena je donacija nameštaja i zamena stare stolarije na zgradi Društva za pomoć osobama sa invaliditetom, kao i pokretanje lokalne akcije prikupljanja sredstava za podršku ovom udruženju.

Vrednost projekta:

Učešće programa:

Sufinansiranje:

23.967 evra

18.325 evra

5.642 evra

Podrška preduzetniku u oblasti obrade drveta Jupiter komerc pčelarstvo

Podrška preduzetnicima, mikro i malim preduzećima

Preduzeće koje se bavi obradom drveta (proizvodnjom košnica) nabaviće opremu za automatsko lepljenje drveta i mašinu za uklanjanje čvorova na drvetu kako bi se povećala produktivnost, efikasnost i kvalitet proizvoda. U proizvodnji je trenutno zaposleno devet radnika, a investicija će doprineti otvaranju jednog radnog mesta odmah i još tri u periodu od tri godine. Predloženim aktivnostima DOP-a predviđena je donacija pčelarske opreme za potrebe Poljoprivredne škole u Požegi i animiranje većeg broja pojedinaca i preduzeća da obezbede sredstva za nabavku pčelinjih društava.

Vrednost projekta:

Učešće programa:

Sufinansiranje:

14.398 evra

11.009 evra

3.389 evra

Podrška preduzetniku u proizvodnji prehrambenih proizvoda Agro-Raković, Trešnjevica

Podrška preduzetnicima, mikro i malim preduzećima

Preduzeće koje se bavi preradom hrane (voće i povrće) nabaviće opremu za hlađenje i pranje ambalaže za voće kako bi povećalo konkurentnost i uvelo novu kategoriju proizvoda. U proizvodnji su trenutno zaposlena dva radnika, a investicija će doprineti otvaranju jednog radnog mesta odmah i još tri u periodu od tri godine. Predloženim aktivnostima DOP-a predviđena je donacija opreme za školsko igralište u osnovnoj školi u selu Latvica, a preduzeće će takođe započeti kampanju prikupljanja sredstava u lokalnoj zajednici za podršku ovoj školi.

Vrednost projekta:

Učešće programa:

Sufinansiranje:

19.895 evra

15.000 evra

4.895 evra

43.061 evra

Nabavka rezervnog sistema za sistem elektronskog izdavanja građevinskih dozvola

E-dozvole

Unapređenje sistema za izdavanje građevinskih dozvola putem nabavke rezervnog sistema koji će povećati njegovu stabilnost i dostupnost za preko 6.500 korisnika i korisnica koji ga svakodnevno upotrebljavaju. Kroz projekat su nabavljeni serverska i mrežna oprema kao i potrebne licence. Cilj ove aktivnosti je da doprinese stvaranju povoljnijeg poslovnog okruženja kroz poboljšanje efikasnosti i transparentnosti e-uprave i, samim tim, nove investicije. Istovremeno, doprinos će biti pružen i većem poverenju građana/ki u institucije i kvalitetu usluga koje se putem e-uprave pružaju građanima i investitorima. 

Vrednost projekta:

Učešće programa:

Sufinansiranje:

2.141 evra

2.141 evra

-

Međuopštinski GIS za e-upravu

Uvođenje i razvoj GIS-a

Svih pet LS smeštenih u turističkoj regiji Zapadna Srbija - Čačak, Arilje, Gornji Milanovac, Lučani i Požega - unaprediće postojeće usluge i aktivnosti i upotrebiti svoje resurse kako bi promovisale lokalne turističke potencijale. Pored toga, prioritetne oblasti za svih pet partnerskih lokalnih samouprava su poljoprivreda i ruralni razvoj, komunalna infrastruktura i upravljanje imovinom.

Vrednost projekta:

Učešće programa:

Sufinansiranje:

40.920 evra

29.990 evra

10.930 evra

-

-

Učešće programa: -

Sufinansiranje: -

-
-
-

10.510 evra

Učešće programa: 8.828 evra

Sufinansiranje: 1.682 evra

-
-
10.510 evra

Zlatibor Zlatar Marketing plan

Planiranje razvoja

Projekat je usmeren ka izradi Strateškog marketing plana koji ima za cilj da istakne turističke potencijale Zlatara i Zlatibora i okolnih opština Zlatiborskog i Moravičkog okruga (Priboj, Prijepolje, Sjenica, Užice, Arilje, Bajina Bašta, Požega, Kosjerić i Ivanjica)

Vrednost projekta:

Učešće programa:

Sufinansiranje:

10.510 evra

8.828 evra

1.682 evra

-
-